T.J.C односно Truly Justifed Champions е агенција која има за цел да обезбеди најдобра можност за развој на талентирани фудбалери. Нашето мото гласи „Талентот заслужува да се открие“. Нашата мисија е дека сите без разлика од каде потекнуваат, сè додека работат напорно и продолжуваат да се борат, заслужуваат да добијат вистинска шанса! Нашата агенција посредува за стипендии на универзитети во САД и услуги како помагање во развој на кариерата на фудбалерите, нивно застапување, правни совети многу повеќе. TJC е агенција за регрутирање фудбалери, која нуди можност како за мажи така и за жени да учат и тренираат со фудбалска стипендија на многу колеџи и универзитети во САД. Обезбедуваме целосни и делумни стипендии во зависност од потенцијалот на фудбалерите и колеџите односно универзитетите.

Нашите едноставни, но ефикасни чекори за добивање на Стипендии во САД

1.   Испратете ни снимки од себеси од вашите настапи за клуб или репрезентација.

2.   Пополнете го формуларот за стипендии , во кој се наведени вашито образование и достигнувања во Фудбал. Ова се препраќа на тренерите на колеџите заедно со вашето видео

3.   Отидете во најблискиот центар за полагање на SAT доколку сте заинтересирани за NCAA стипендија.

4.   Ако тренерот е заинтересиран за играчот, ние ги доставуваме сите информации за стипендијата на играчот и му помагаме да ја обезбеди својата стипендијата која ја посакува

5.   Препорачуваме сите играчи да зборуваат со тренерот на колеџот преку видео повик што ги организираме за да се осигураме дека се задоволни од сите аспекти на стипендијата и последната понуда за стипендија, по деталите за стипендијата испратени до играчот во писмена форма.

6.   Потпишување на стипендијата и вашете искуство во САД може да започне

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е tjc1.png

Зошто да одберете “Play and study in USA“ ?

–     Играј фудбал на еден од 1.700 универзитети во САД, а притоа добиј стипендија за твојот талент и универзитетска диплома.

–      Можност за играш и студираш со стипендија во вредност до 150.000 УСД

–      Со толку многу училишта има ниво за сите! Да играте фудбал, да студирате на колеџ или универзитет во САД

–        Најелитните од овие тимови редовно играат пред публика од повеќе од 2.000 и често произлегуваат професионални фудбалери и репрезентативци.

–        Фантастична можност за играчи кои можеби ги испуштија професионалните договори,

–        За најамбициозните, дефинитивно е можно да се направи чекор напред од колеџ-фудбалот, ако се доволно добри. Во NWSL про лигата (женски) MLS, NASL и USL PRO (првите три дивизии во САД)

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е tjc2.png

Колку и кои универзитети нудат стипендии за фудбал во САД?

Постојат повеќе од 1.700 универзитети со фудбалски тимови кои нудат стипендии . Главното тело, NCAA (National University Athletic Association ) е здружение составено од 1281 институции, конференции, организации и поединци кои организираат поголем дел од универзитетските спортски програми во САД поделено помеѓу нејзините 3 организации: дивизија I, дивизија II и дивизија III.

NCAA Division I

Ја сочинуваат повеќе од 300 универзитети. За секоја машка екипа се доделуваат 10 стипендии за фудбал, додека во женски тим, се доделуваат до 14 стипендии, па ако играч заврши во Дивизија I, најчесто е што тој добие целосна стипендија за фудбал.

NCAA Division II

Ја сочинуваат повеќе од 250 универзитети, повеќето од нив помали, со помалку спортски ресурси отколку во Дивизија I, бидејќи тие немаат тимови за американски фудбал како спорт. Неколку универзитети во Дивизија II имаат повеќе спортови отколку многу универзитети од Дивизија I. Стипендиите за фудбал што се добиваат на овие универзитети се практично секогаш делумни, иако девојките имаат тенденција да добијат повисоки стипендии од момчиња. Универзитетите имаат ограничен број на стипендии за фудбал што треба да се доделат, иако тогаш тој буџет зависи од секој универзитет

NCAA Division III

Има скоро 450 универзитети со фудбалски тимови. Во оваа организација, академската компонента е поважна од атлетската, фудбалските стипендии не се доделуваат во САД и затоа финансиската помош е помала и доаѓа од академска страна. Тие се универзитети каде приоритет е јасно академски и каде студентите немаат спортски притисок.

NAIA

Постојат околу 200 универзитети со можност да понудат стипендии за фудбал. Повеќето колеџи на НАИА се мали и во рурални области, со неколку исклучоци. Спортското и академското ниво на некои од овие универзитети е исто толку многу универзитети на Дивизија I. И исто како и во Дивизија II, стипендиите за фудбал скоро никогаш не се комплетни и тренерот го распределува буџетот наменет за стипендии помеѓу играчите и играчите на нивните тимови.

Junior and Community Colleges (NJCAA)

Тие се двегодишни универзитети и се многу интересни опции за некои играчи, особено за оние кои не ги исполнуваат академските барања за да добијат зелено светло од NCAA. Поголемиот дел од јуниорските колеџи имаат стипендии за фудбал, иако тие зависат од секој универзитет.Добрата страна кај овие колеџи е што по завршувањето на првата година постои можност за префрлување во NCAA без да треба се полага SAT.

Што е SAT испит?

За сите колеџи се потребни резултати од тестовите SAT или ACT, како дел од процесот на прием. Вашиот SAT резултат може да биде клучна компонента на вашата апликација за стипендија на колеџ.

SAT е приемниот испит што го користат повеќето колеџи и универзитети за да донесат одлуки за прием. Во случај на стипендија за фудбал зборуваме за NCAA D1, D2 & D3 универзитети и колеџи, но за колеџи на NJCAA и NAIA не е потребен SAT испит. SAT е тест создаден и управуван од Одборотот на колеџот.

Целта на SAT е да ја измери подготвеноста на средношколците за колеџ и да им обезбеди на колеџите една заедничка точка за податоци што може да се користи за споредба на сите апликанти. Службениците за прием на колеџ ќе ги разгледаат стандардизираните резултати од тестот заедно со вашиот средношколски успех, часовите што ги поминавте во средно училиште, препораки од наставници или ментори, воннаставни активности, интервјуа за прием и лични есеи. Колку се важни резултатите од SAT во процесот на аплицирање во колеџ варира од колеџ до колеџ.

Севкупно, колку е повисок резултат на SAT толку повеќе опции за присуство и стипендија за колеџ ќе бидат достапни за вас.

Што има на SAT?

Постојат два дела на SAT:

Математика и Англиски Јазик

SAT исто така вклучува и изборна секција за есеи. Резултатите за есеи SAT се пријавени одделно од вкупните резултати од тестот. Некои колеџи може да бараат да го пополните SAT Есејот. Можете да ги потврдите политиките за прием на секој колеџ на нивната веб-страницата.

Колку време трае SAT?

SAT трае 3 часа. Доколку изберете SAT со Есеј, тестот ќе биде 3 часа и 50 минути.

Како се оценува SAT?

Секој дел од SAT се оценува на скала од 200 до 800 поени. Вашиот вкупен резултат на САТ е збир на резултатите од вашиот оддел. Највисокиот можен резултат на САТ е 1600. Ако го земете Есејот, ќе добиете посебен резултат.

Оваа слика има празен alt атрибут; Името на датотеката е tcj-ognen.png