Гувернерот на Рио де Женеиро, Уилсон Витцел изготви план за справување со економски мерки поврзан со пандемијата на коронавирус.

Според медиумите во Јужна Америка градот планира да ги врати спортските настани со аудиториум до 50 проценти од капацитетот на стадионот.

Претходно бразилскиот претседател Жаир Болсонару изјави дека „враќањето на фудбалските мечеви ќе биде стимул за луѓето да останат дома“.

Решението на гувернерот доаѓа и покрај тоа што Бразил е на второ место во светот по заразени со коронавирус по САД, пред Русија.