ФК Силекс, нашиот претставник во квалификациите во Лигата на Шампионите, планира на 25-ти јули да одиграла една контролна средба со тимот на Радник Сурдулица, тим каде во минатата сезона настапуваа нашите интернационалци Зоран Даноски и Бобан Георгиев.

Сепак овој пријателски натпревар е условен од коронавирусот, односно ако нема опасност по здравјето на фудбалерите.