23-годишниот играч на Моркам, Кристијан Мбула, е пронајде мртов во вчера вечер во неговиот стан.

Полицијата извести дека на телото немало знаци на насилство, но сепак причините за смртта ќе треба да се дознаат од резултатите од аутопсијата.

Освен за Моркам, Мбула претходно настапувал за Милвол, Мадервел и за други екипи од пониските рангови во Англија.