Легендата на Ливерпул сер Кени Далглиш имал позитивен тест за COVID-19.

Ова беше соопштено од страна на семејството на Шкотланѓанецот за официјалниот сајт на црвените.

Бившиот фудбалер и тренер веќе е примен во болница. Добрата вест е што не е во тешка состојба и не ги пројавува типичните симптоми за болеста.