Заменик министерот за здравство на Италија, Пиерпаоло Силери откри дека првенството во Италија нема да продолжи. Силери беше цитиран од новинарот на beIN Sports Танкреди Палмери.

Палмери соопшти дека со закон државата планира да го забрани одржувањето на мечеви во Италија во присуство на гледачи до јануари 2021 година.

“Малку е веројатно првенството да продолжи”, искоментира и заврши Силери.