Долгата пауза ќе ги направи финансиските загуби во фудбалот огромни и само брз рестарт на првенствата низ светот може да ја ублажи моменталната состојба.

Вредноста фудбалерите падна и продолжува да паѓа.

Во продолжение погледнете кои фудбалери загубија најмногу од својата вредност поради коронавирусот: