Еден од највлијателните и богати бизнисмени во Европа – Даниел Кретински, кој е сопственик на чешкиот гигант Спарта (Прага), дал политивен тест за коронавирус.

Милијардерот призна дека немал симптоми на COVID-19 симптоми, но решил да се тестира.

“Немав кашлица или температура, само лесна треска, но заради луѓето со кои работам, решив да направам тест. Тестовите на колегите беа негативни, а мојот позитивен”, изјави Кретински.