Според медиумите на Апенините 20-годишниот десен бек на Олимпик Лион, Пиер Калулу ќе потпише со тимот на Милан за неколку часови.

Според информациите тој е пристигнал во кампот на Милан со кола, а не како повеќето ѕвезди со авион.

Во моментов Калулу е слободен агент и тоа е добра вест со оглед на непријатната економска ситуација, во која се најдоа тимовите во Италија.