Фудбалерот на Јувентус, Блес Матуиди, го раскажа преживувањето за време на лечењето на COVID-19. Тој беше еден од трите играчи на “бјанконерите”, кај кои беше дијагностицирано заболувањето, заедно со Даниеле Ругани и Пауло Дибала. За среќа, Французинот веќе е целосно здрав. 

“Често кажано, беше тешко. По позитивниот тест немав право да одам ни до маркет. Тоа ме направи психотичен”, призна Матуиди.

“Ситуацијата беше нова не само за мене, но и за сите нив. Немав симптоми, но се плашев за сите околу мене. Тоа не беа моите најдобри денови, постојано се прашував кога пак ќе го заживеам нормалниот живот.”

Ситуацијата во Италија веќе изгледа подобра, а властите постепено ги разлабавуваат мерките. Забраните за тренинзи се отстрануваат и веќе пет тима добија решенија од регионалните власти да ги подготват своите бази.