Спортскиот портал „СпортМедиа“ објави дека Македонската фудбалска репрезентација заедно со Стручниот штаб донирале 30.000 евра за Фондот за здравство во битката со коронавирусот во знак на благодарност до сите, посебно здравствените работници.

Како што пишува „СпортМедиа“, капитенот Горан Пандев ќе издвои 10.000 евра, додека останата сума доаѓа од сите оние кои се дел од најдобриот национален тим.