Македонската фудбалска репрезентација остана на 68-то место на најновата ФИФА ранг листа објавена денеска.

Македонија има 1347 бода е на 68-та позиција, на листата.

На првото место остана Белгија со 1765 бода, во топ 10 се и:

2. (2)Франција – 1733

3. (3) Бразил – 1712

4. (4) Англиja – 1661

5. (5) Уругваj– 1645

6. (6) Хрватска– 1642

7. (7) Португалија – 1639

8. (8) Шпанија – 1636

9. (9) Аргентина – 1623

10. (10) Колумбија – 1622.