Дете старо една година е меѓу жртвите на COVID-19 во соседна Бугарија за изминатото денонокие, според информациите на Единствениот информациски портал.

Момиченцето страдало од срцеви, хронични белодробни и хронични невролошки заболувања.

Лајкнете ја нашата страна на Facebook ТУКА