Второлигашот од Охрид, ГФК Охрид Лихнидос денеска ги продолжи договорите на капитенското дуо, Ромео Кочоски и Александар Бакулески.

Кочоски е роден во Охрид, но младинските категории ги помина во кратовски Силекс, а подоцна играше за второлигашот Влазерими.

Досега единствено заминување од составот на рибарите е она на Стојанчо Велинов.