Сите тестирани од Фк Силекс се негативни на Ковид 19.
Со ова го завршивме тестирањето во организација на Синдикатот на Фудбалери на Македонија и Аџибадем Систина. Се надеваме дека сега клубовите и ФФМ ќе се организираат да направат тестирање и пред почетокот на новото првенство – стои во соопштението на Синдикатот на Фудбалери на Македонија .