ФИФА официјално ја пушти денес песната за Светското првенство во фудбал во Катар, но првите впечатоци од песната се измешани.

Траката се вика „Hayya Hayya (Better Together)“ и е во изведба на Тринидад Кардона, Давидо и Аиша.

Потребно е човек да го наостри сериозно слухот, за да разбере на каков јазик пее тројката, а единственото е сигурно дека рефренот е „посилни сме заедно“.

Декорот во пустината и камилите не се најфудбалските можни кадри.

Слушнете…

Лајкнете на нашата страна на Facebook ТУКА