Роберт Левандовски го постигна својот гол број 40 оваа сезона на гостувањето на Баерн кај Унион Берлин. Тој ги постигна головите за 34 меча. 

Баварците победија со 2:0, а популарниот Лева беше прецизен од белата точка. 

Ова е петта сезона по ред, во која тој успева да постигне 40+ голови.

15/16 – 42 гола во 51 меч

16/17 – 43 гола во 47 меча

17/18 – 41 гол во 48 меча 

18/19 – 40 гола во 47 меча

19/20 – 40 гола во 34 меча