Вчера известивме како гром погоди 16-годишен голман, член најстариот руски клуб, Знамја труд.

Инцидентот е случил за време на тренинг. Тинејџерот Иван Заборовски веднаш бил однесен во болница и сместен во интензивното одделение.  

Десеска успеавме да дојдеме до видео од немилиот настан:

ФК Знамја труд од Орехово-Зуево е создаден во 1909 г.

Тимот се натпреварува во третото ниво на рускиот фудбал.