Бугарскиот клуб Црно Море влезе во црните хроники за најмногу заразени со COVID-19 во еден фудбалски тим по случајот со Валенсија.

Бројот на регистрираните со коронавирус во Црно Море е 16, како што се извести вчера.

Таков случај нема во ниту една европска држава до сега, ако го исклучиме шпанскиот клуб. На крајот на месец март дури 25 фудбалери од тимор на „лилјаците“ беа со позитивни тестови.

Во последните три месеца Церно Море го држи рекордот на Стариот континент. Заразата пламна по мечот меѓу Царско село и “морнарите” 1:4, а прво излезе позитивен тестот на Мартин Кавдански. Подоцна се дозна дека уште три играчи на Царско село и сопственикот на клубот се позитивни на коронавирус.